ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА СА ПРОЈЕКТНИМ АКТИВНОСТИМА ИЗ КРУГА НЕРАЗВИЈЕНИХ
27.12.2013


Запажен рад општинске Управе и органа у општини Палилула - примена стандарда квалитета у раду општинске Управе; стварање услова да се путем пројеката обезбеде потребна средства за унапређење квалитета живота свих категорија становника општине; подстицање интересовања и подршка организовању младих; аформација предузетништва и стварање услова за нова запошљавања; остварена регионална сарадња-посебно са градовима и општинама у Бугарској, штедња, одговорно пословање, борба против криминала и корупције најзначајније су активности и рада руководства општине Палилула у овој 2013.години, истакао је Бобан Џунић председник Градске општине Палилула, на годишњој конференцији за новинаре, која је одржана 26.12.2013 у Медиа центру Ниш.

Са Плановима за 2014. годину наставља се постојећи континуитет рада, У раду Конференције учествовали су и Марија Брајдић, начелница Управе Градске општине Палилула и Милош Стојковић, председник Скупштине Градске општине Палилула. По речима председника Џунића, „у складу са актуелним трендом кретања капитала, општина Палилула је и у 2013 била проактивна у тражењу средстава и привлачењу страних инвестиција. Сви потенцијали Општине усмерени су на изради и реализацији нових пројеката, у циљу решавања проблема грађана, њиховог запошљавања, постизању потпуног задовољства корисника услуга – грађана Палилуле и приближавању стандардима ЕУ. Пратимо остваривање Програма развоја града Ниша за текућу годину, међутим у појединим насељима Палилуле грађани испољавају незадовољство динамиком и квалитетом радова планираних инвестиција, посебно у комуналној инфраструктрури.

Очекивања наших грађана су велика а надлежности градских општина веома сужене, рекао је Милош Стојковић, предсаедник општинске Скупштине Палилуле. Због тога смо покренули иницијативу према граду, а то је после наше иницијативе урадила и градска Скупштина, захтевом према Републици, да се одређеним актом омогући преношење и других надлежности градским општинама. Нажалост овај процес децентрализације и реорганизације локалне власти се веома споро остварује. (ЕКОполис, Д.Видојковић)

ГАЛЕРИЈА СЛИКА - facebook